کل 26904
1

بررسی اپیدمیولوژیک سندرم تونل کارپ درمراجعه کنندگان به بیمارستان های شهید چمران و نمازی شیراز طی سالهای ۱۳۸۵-۱۳۸۱

  • کد خبر : 10173
  • 14 اسفند 1395 - 0:00
بررسی اپیدمیولوژیک سندرم تونل کارپ درمراجعه کنندگان به بیمارستان های شهید چمران و نمازی شیراز طی سالهای ۱۳۸۵-۱۳۸۱

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

دوره ۶ – شماره ۳ – سال ۱۳۸۸

نویسندگان : علیرضا چوبینه ، کاوه رحیمی ، سلیمه توکلی منش ، سید محمد حسینی ، سید حمیدرضا طباطبایی

چکیده:  

زمینه و هدف: سندرم تونل کارپ [۱] (CTS) یکی از شایع ترین نوروپاتی های محیطی است. عواملی همچون حرکات تکراری دست و انگشتان، پوسچر نامناسب مچ دست و اعمال نیرو هنگام گرفتن اشیاء از جمله عوامل خطر مرتبط در ایجاد این سندروم است. در ایران مطالعات بسیار اندکی در خصوص تعیین مشاغل در معرض خطر صورت گرفته است، اما با توجه به این که در بسیاری از مشاغل و کارهایی که به صورت دستی انجام می گیرد حرکات تکراری دست و انگشتان زیاد است، پیش بینی می شود شیوع CTS بالا باشد. این مطالعه اپیدمیوژیک با هدف تعیین توزیع جنسی، سنی، شغلی و دست آسیب دیده در مراجعه کنندگان به بیمارستان های شهید چمران و نمازی شیراز صورت گرفته است.

روش بررسی: این تحقیق به روش بررسی غیر فعال و مطالعه داده های موجود در ۳۰۵ پرونده بیمارانی که با تشخیص CTS در طی سالهای ۸۱ تا ۸۵ به بیمارستانهای چمران و نمازی شیراز مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. متغیرهای سن، جنس، آدرس و تلفن این افراد از پرونده استخراج شد و در مرحله بعد با تماس با آنها (حضوری و تلفنی) جزئیات دقیق در خصوص شغل و وظایف شغلی ایشان تعیین گردید.

یافته ها: از ۳۰۵ نفر جمعیت مورد مطالعه، ۲۲۴ نفر زن(۴/۷۳%) و ۸۱ نفر مرد(۶/۲۶%) بودند. سن این افراد از ۱۴ تا ۸۱ سال متغیر و میانگین آن ۴۳ با انحراف استاندارد ۸۳/۱۴ سال بدست آمد. از کل جمعیت، تنها تماس با ۲۸۶ نفر از بیماران موفقیت آمیز بود. از این تعداد، ۱۶۹ نفر خانه دار (۱/۵۹%)، ۴۵ نفر کار دفتری (۷/۱۵%)، ۴۳ نفر کارگر (۱۵%)، ۱۶ نفر قالیباف (۶/۵%) و ۱۰ نفر خیاط (۵/۳%) بودند. آسیب دیدگی شامل ۱۷۶ مورد در دست راست (۱/۶۰%)، ۷۷ مورد در دست چپ (۳/۲۶%) و ۴۰ نفر در هر دو دست (۷/۱۳%) تعیین شد. عارضه در ۱۹۴ نفر آنان منجر به عمل جراحی شده و در ۱۱۱ مورد، درمانهای دیگر تجویز شده بود.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه حدود ۷۴% موارد CTS در بین زنان وجود داشته است می توان چنین اظهار نمود که این قشر از جامعه به دلیل وضعیت جسمی و فیزیکی و نیز انجام کارهای ظریف و تکراری، بیشتر در معرض خطر می باشند. در بین مشاغل نیز حدود ۶۰% موارد را خانه داران تشکیل می دادند. بنابراین، توجه بیشتر به زنان و نیز طراحی صحیح ابزار کار (به ویژه ابزار آشپزخانه) به منظور پیشگیری از این سندروم پیشنهاد می گردد.

واژه های کلیدی : سندرم تونل کارپ ، آسیب های اسکلتی- عضلانی شغلی ، آسیب های تجمعی ترومایی

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=10173

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.