کل 26895
1

الگوی سوختگی در کودکان پیش از دبستان

  • کد خبر : 9672
  • 23 خرداد 1396 - 0:00
الگوی سوختگی در کودکان پیش از دبستان

توضیحات :

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها

 

دوره ۴ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۵

 

نویسندگان : علی احمدآبادی , سید حسن طاوسی , علیرضا صداقت , مجید خادم رضاییان , زهره یعقوبی مقدم , زهرا لالوی

 

چکیده :

سابقه و هدف: سوختگی یکی از شایع‌ ترین انواع آسیب در جهان است. مصدومین ناشی از سوختگی نسبت به سایر انواع تروما مدت بیشتری در بیمارستان بستری می شوند. سوختگی منجر به معلولیت، ظاهر نابهنجار، مشکلات روانی و اختلال در رشد و تکامل کودکان می گردد. افزایش آگاهی درباره چرایی و چگونگی وقوع سوختگی اولین گام درراه پیشگیری از سوختگی در کودکان است. هدف از این تحقیق بررسی الگوی سوختگی در کودکان پیش از دبستان بود.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، اطلاعات مربوط به کودکان پیش از سن مدرسه که در طول یک سال از ابتدای مهر ۱۳۹۳، در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) (مشهد، ایران) بستری شده بودند، با استفاده از سامانه اطلاعات بیمارستانی و با در نظر گرفتن معیارهای اخلاقی بیانیه هلسینکی استخراج شد. اطلاعات مربوط به بیمارانی که بیش از یک‌ بار بستری شده بودند به‌ عنوان یک بیمار جمع‌بندی شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۵/۱۱ انجام گردید.

یافته‌ها: در مدت یک سال انجام مطالعه، از ۷۰۱ بیمار سوختگی بستری شده، ۱۸۲ نفر (۲۶%) کودکان زیر ۶ سال بودند. سوختگی در کودکان پسر شایع‌تر از دختربچه‌ها بود (%۵۹.۳ در برابر %۴۰.۷). بیش از ۹۰%سوختگی ها در منزل اتفاق افتاده بود و آشپزخانه با ۱۱۲ مورد سوختگی (۶۱.۵%)، از این نظر نسبت بالاتری را داشت. همه سوختگی ها از نوع حرارتی بودند و هیچ کودکی در این گروه سنی با سوختگی شیمیایی یا الکتریکی بستری نگردیده بود. شایع‌ترین ماده سوزاننده آب داغ (۱۰۰ مورد، ۵۴.۹%) بود. کتری (۴۹ مورد، ۳۸.۶%)، قابلمه (۴۶ مورد، ۳۶.۲%) و شایع‌ترین ظروف حاوی مایعات داغ بودند. در بیش از دو سوم این حوادث (۱۱۲ مورد، ۶۷%) غفلت والدین یا عدم مراقبت کافی منجر به سوختگی شده بود و ۲۴ مورد (۱۳.۲%) در حین پختن یا صرف غذا یا مایعات داغ توسط مادر، کودک دچار سوختگی شده بود. مرگ‌ و میر در این گروه سنی در طول مدت بستری در بیمارستان، ۳.۸۵% و انفجار گاز شایع‌ترین عامل مرگ بود.

نتیجه‌گیری: وقوع اکثریت وارد سوختگی در منزل و به‌ خصوص در آشپزخانه، لزوم آموزش والدین به‌ ویژه مادران را در این خصوص روشن می نماید. کتابچه‌های آموزشی درباره نکات ایمنی و نحوه صحیح استفاده از وسایل آشپزخانه که با آب جوش سروکار دارند، می توانند کمک‌کننده باشند.

 

واژه‌های کلیدی : اتیولوژی ، سوختگی ، انفجار ، ایران

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9672

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.