کل 26860
1

ارزیابی کارایی شش ماهه طرح مدیریت آماده سازی بالینی و جسمانی بیماران الکتیو قبل از بستری در یک مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال ۹۶-۹۷

  • کد خبر : 33184
  • 08 مهر 1399 - 13:21
ارزیابی کارایی شش ماهه طرح مدیریت آماده سازی بالینی و جسمانی بیماران الکتیو قبل از بستری در یک مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال ۹۶-۹۷

توضیحات :

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها

 

دوره ۷ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۸

 

نویسندگان : نادر حقی ، سعیده ناطقی نیا ، محمدرضا حاجی اسماعیلی ، احمد علی بابایی ، سیدعلی ابراهیمی 

 

چکیده :

سابقه و هدف: تمرکز بر بهبود کیفیت در بیمارستان‌ها به عنوان یک مزیت کلیدی ویژه و رقابتی منجر به ارتقاء سطح سلامت در جامعه می‌شود. در این میان ارزیابی کارایی بیمارستان نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات ارائه شده دارد. یکی از اقدامات صورت گرفته برای افزایش کارایی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طراحی و اجرای طرح مدیریت آماده سازی بالینی و جسمانی بیماران الکتیو قبل از بستری (طرح پیش پذیرش) برای کاهش بستری‌های غیر ضروری می‌باشد که شش ماه از اجرای آزمایشی آن می‌گذرد. هدف ایـن مطالعـه، تحلیل کارایی بیمارستان قبل و بعد از اجرای این طرح با استفاده از مدل پابن لاسو بود.

روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی بود که داده‌های آن با استفاده از فرم فعالیت ماهیانه بیمارستان منتخب، طی سال ۹۶ تا ۹۷ جمع آوری گردید. برای تحلیل وضعیت قبل و بعد از اجرای طرح پیش پذیرش از مدل پابن لاسو استفاده شد که این مدل عملکرد نسبی بیمارستان‌ها را با استفاده از سه شاخص درصد اشغال تخت، گردش تخت و متوسط طول اقامت تعیین می‌کند که با ترسیم نمودار پابن لاسو و آزمون t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: قبل از اجرای طرح مذکور طول مدت اقامت بیماران ۴.۷ روز، درصد اشغال تخت %۸۰.۶ و گردش تخت ۵.۹ روز و از مجموع ۲۰ گروه تخصصی، %۳۰ در ناحیه اول (کارایی نامطلوب)%۲۵ در ناحیه سوم (کارایی مطلوب) قرار داشتند و بعد از اجرای طرح، طول مدت اقامت بیماران به ۴.۲ روز، درصد اشغال تخت % ۷۵.۲ و گردش تخت ۶.۱ روز تغییر پیدا کرد و %۲۰ گروه‌های تخصصی در ناحیه اول و %۲۰ در ناحیه سوم قرار گرفتند. بر طبق نتایج آزمون آماری tزوجی تنها بین درصد اشغال تخت قبل و بعد از اجرای این طرح اختلاف آماری معناداری مشاهده شد .

نتیجه گیری: در این پژوهش در مجموع، روال بهبود شاخص‌های عملکردی این مرکز آموزشی درمانی بعد از اجرای طرح پیش پذیرش به وضوح دیده می‌شود بدین صورت که %۱۰ از گروه‌های تخصصی بیمارستان از ناحیه ۱ مدل (کارایی نامطلوب) خارج شده‌اند همچنین ۰.۵ روز از طول مدت اقامت بیماران کاسته شده و به میزان ۰.۲ گردش تخت افزایش یافته و این در صورتی می‌باشد که درصد اشغال تخت %۵.۴ کاهش یافته است.

 

واژه‌های کلیدی : بهبود کیفیت ، طرح پیش پذیرش ، ارزیابی کارایی ، مدل پابن لاسو ، بیمارستان

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=33184

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.