کل 26895
1

آخرین آمار مسمومیت با قارچ در کشور

  • کد خبر : 16955
  • 29 اردیبهشت 1397 - 21:59

براساس آخرین آمارهای اعلام شده از سوی اورژانس کشور تا ساعت ۱۰ صبح امروز ۲۹ اردیبهشت ماه ۷۲۱ نفر براثر مصرف قارچ مسموم شده‌اند که از این تعداد ۹ نفر جان خود را از دست‌ داده‌اند.

مجتبی خالدی در این باره اظهار کرد: آخرین آمارهای اورژانس کشور نشان می‌دهد که تا ساعت ۱۰ صبح امروز، ۷۲۱ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده‌اند که از این تعداد ۱۹۰ نفر بستری، ۵۲۳ نفر ترخیص و ۹ نفر نیز فوت شدند .همچنین براساس تفکیک استان‌ها در کرمانشاه  از ۲۹۳ نفر مسموم ناشی از مصرف قارچ 67 نفر بستری، ۲۱۹ نفر ترخیص و ۷ نفر فوت شده‌اند.

وی افزود: در زنجان 55 نفر مسموم شدند که از این تعداد ۴۶ نفر بستری و ۹ نفر ترخیص شده‌اند و در آذربایجان غربی   72 نفر مسموم شدند که از این تعداد  32 نفر بستری ، ۴۰ نفر ترخیص ویک نفر در شرایط ویژه قرار دارد. همچنین کردستان نیز ۱۰۱ نفر مسموم شدند که از این تعداد۱۱ نفر بستری ، ۸۹ نفر ترخیص و یک نفر نیز فوتی داشته است.

به گفته وی، در لرستان هم ۱۵۴ نفر مسموم شدند که از این تعداد 22 نفر بستری ، ۱۳۱ نفر ترخیص و یک نفر  نیز فوت شده است و در یاسوج نیز ۶ نفر مسموم شدند که از این تعداد 2 نفر بستری و ۴ نفر ترخیص شده‌اند.

سخنگوی اورژانس کشور اضافه کرد: درایلام نیز ۳۳ نفر  مسموم شدند که از این تعداد 6 نفر بستری و ۲۸ نفر ترخیص شده اند.درشهر کرد نیز  سه نفر مسموم شدند که هر سه نفر مرخص شده‌اند. در قزوین هم سه نفر مسموم و هر سه تن نیز بستری هستند.

توصیه‌های وزارت بهداشت درباره قارچ‌های خوراکی

براساس گزارش روابط عمومی اورژانس کشور دکتر میرحسین کولیوند _رییس پدافند غیر عامل وزارت بهداشت نیز در  خصوص مسمویت وسیع هموطنان با قارچ خوراکی اظهار کرد:با توجه به فصل بهار و بارندگی‌های اخیر و رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و بروز مسمومیت تعدادی از هموطنان در استان‌های مختلف در اثر مصرف قارچ‌های سمی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت توصیه می‌کنند که هشدارها جدی گرفته شوند.

وی ادامه داد:اگر سلامتی خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی و ناآشنا خودداری کنید بلکه به آنها هم دست هم نزنید زیرا خطر مسمویت از طریق پوست در برخی از گونه‌های قارچ‌ها وجود دارد. همچنین تشخیص سمی و یا خوراکی بودن قارچ‌ها کار ساده‌ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایش امکان پذیر است . بنابر این به هیچ عنوان نباید آنها را در زیر زبان امتحان کرد.

کولیوند افزود:تنها از قارچ‌هایی که در فروشگاه‌های معتبر و بسته‌بندی های بهداشتی عرضه می شود استفاده کنید و در صورت مصرف قارچ خودرو و قارچ‌هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده‌اید اگر شاهد علائم مسومیت ماننددرد شکم، تهوع،‌استفراغ، سرگیجه شدید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.همچنین در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان وتماس آنها با قارچ وگیاهان باشید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بهداشت فردی را رعایت نموده و در صورت لمس قارچ دست‌ها را با آب و صابون بشویید و در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف کرده و سریعا به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنید.(ایسنا)

مسمومیت ۹سلماسی با مصرف قارچ‌های سمی

رییس مرکز بهداشت سلماس بیان کرد : تعدادی از اهالی مردم سلماس به دنبال مصرف قارچ های وحشی و غیرخوراکی راهی بیمارستان شدند.

دکتر روشنک مرحمتی، رییس مرکز بهداشت سلماس گفت : طی هفته گذشته ۹ نفر از اهالی سلماس شامل ٨ نفر از منطقه اسلام اباد و یک نفر از روستای درزه کنان به دنبال مصرف قارچ وحشی موجود در منطقه نظراباد تازه شهر سلماس دچار علایم مسمومیت شده بودند.

وی بیان کرد: این افراد بلافاصله به بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه و بدنبال تشدید علایم و اختلالات کبدی به بیمارستان طالقانی ارومیه اعزام شدند. طبق آخرین پیگیری‌ها، تا امروز صبح یک نفر مرخص شده و ٢ نفر در icu و ۶ نفر در بخش مسمومیت بستری هستند.

رییس مرکز بهداشت سلماس در توصیه هایی بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای مردم به این مسمومیت تصریح کرد: مردم شهرستان اکیدا از مصرف قارچ های خودرو (رویشی)پرهیز کنند و از قارچ های بسته بندی شده تازه و دارای پروانه بهره برداری استفاده کنند و از خرید قارچ های فله‌ای در کارتن‌های دست دوم اجتناب شود و حتما حتما قارچ را قبل از مصرف شستشوی کامل دهند.

۴ نفر از مسموم شدگان با قارچ کوهی در شیراز فوت کردند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار افرادی که با مصرف قارچ کوهی مسموم و در بیمارستان های شیراز بستری شده اند را ۳۳ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴ نفر فوت کرده اند.

کترعبدالرسول همتی شنبه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: تعدادی از شهروندان به دلیل خوردن قارچ سمی در استان‌های کرمانشاه، لرستان، زنجان و آذربایجان غربی وشهرستان های استان فارس دچار مسمومیت شدند وبه مرکز مسمومیت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز(بیمارستان حضرت علی اصغر) انتقال داده شدند که تعداد این افراد به ۳۳نفر رسیده و ازاین تعداد ۴ نفر جان خود را از دست داده اند. 

وی با اشاره به اینکه ۹نفر از این افراد هم اکنون در بیمارستان نمازی شیراز بستری هستند، اظهار کرد : یک نفر از افرادی که دچار مسمومیت شده در نوبت پیوند کبد قرار دارد، متاسفانه این افراد دچار نارسایی گوارشی و کبدی شدند وتمام افرادی که جان خود را از دست داده اند بومی استان های شمال کشور بوده اند. 

همتی با اشاره به علائم مسمومیت با قارچ های سمی اضافه کرد :دردشکمی، استفراغ، سردرد و…، از علائم این نوع مسمومیت است و باید این افراد به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند چراکه ممکن است سبب نارسایی کبد شود که در آن صورت تنها پیوند کبد امکان پذیر است. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به شهروندان هشدار داد که از خرید قارچ های فله‌ای، قارچ‌های خودروینده و قارچ هایی که روستاییان به فروش می رسانند خودداری کنند. 

وی بیان کرد: از مصرف قارچ‌های کوهی خودداری شود و حتما از قارچ‌های بسته بندی شده دارای تاریخ انقضا استفاده کنند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه همه انواع قارچ ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیندازد و در مواردی موجب مرگ شود. 

وی افزود: ما نمی توانیم از روی ظاهر یا مزه قارچ بگوییم کدام نوع وحشی خوراکی و کدام نوع سمی است و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن قارچ را تأیید کند. 

همتی گفت: نشانه های زودرس مسمومیت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است، گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه می شود که این علایم، اغلب چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ بروز می کند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی نشانه های دیررس مسمومیت با قارچ هستند که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شوند.

مسموم شدگان استان فارس از شهرستان های ارسنجان،مرودشت و شهرستان شیراز به بیمارستان های شیراز انتقال یافته اند. 

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز بیمارستان تخصصی بستری افراد مسموم با قارچ است و بسیاری از افراد مسموم و دچار اختلالات گوارشی از سایر شهرهای کشور به این بیمارستان ارجاع داده می شوند. 

مصرف قارچ سمی کبد ۲ نفر را در آذربایجان غربی از بین برد

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت که ۲ نفر از شهروندان استان به خاطر استفاده از قارچ سمی، کبد خود را از دست دادند.

باقر بهرامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این ۲ نفر در صف پیوند کبد قرار گرفتند، افزود: در ۲ ماه گذشته به علت بارش باران قارچ های سمی در مراتع، دامنه کوه ها و زمین های کشاورزی رشد کرده اما بخش قابل توجهی از آنها سمی و غیرقابل استفاده است. 

وی اضافه کرد: تعدادی از مردم بدون توجه به هشدارها و توصیه های کارشناسان، این قارچ های سمی را مورد استفاده قرار داده اند که تاکنون بر اثر آن ۷۱ نفر مسموم و به مراکز درمانی استان انتقال یافته اند. 

وی با اشاره به درمان ۴۱ نفر از این افراد در مراکز درمانی آذربایجان غربی بیان کرد: ۳۰ نفر دیگر به علت مشکلات گوارشی و خونی در بیمارستان بستری و تحت درمان هستند. 

وی یادآوری کرد: ۲ نفر از این افراد به علت آسیب جدی کبدی به بیمارستان شیراز انتقال یافتند تا در صف دریافت کبد پیوندی قرار بگیرند. 
بهرامی گفت: بیشتر مسموم شدگان بر اثر استفاده از قارچ سمی از شهرستان های ارومیه، خوی، نقده و سلماس هستند. 

وی با تاکید بر اینکه امکان تشخیص قارچ سمی از روی ظاهر آنها وجود ندارد، افزود: شهروندان به هیچ وجه از قارچ های رشد یافته در مزارع، دشت و مراتع استفاده نکنند. 

از ابتدای امسال هشت نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قارچ سمی جان خود را از دست داده اند. (ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=16955

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.