کل 26853
1

بخش های وسیعی از کشور تحت تاثیر پدیده تغییر اقلیم قرار گرفته است

  • کد خبر : 20305
  • 29 آذر 1395 - 22:13

رییس کمیته ملی توسعه پایدار گفت: بخش های زیادی از کشور تحت تاثیر پدیده تغییر اقلیم قرار گرفته و افزایش دما در برخی نقاط از ۱.۵ درجه هم فراتر رفته است.

رضا مکنون روز یکشنبه در همایش بین المللی تجارت کم کربن با بیان اینکه در اواخر سال ۲۰۱۵ و اوایل سال ۲۰۱۶ دو اتفاق محیط زیستی مهم در دنیا رخ داد، اضافه کرد: نشست پاریس یا COP21 یکی از آنها بود که بر اساس آن کشورهای دنیا به این اجماع رسیدند که مانع گرم شدن بیشتر از ۱.۵ تا ۲ درجه نسبت به زمان انقلاب صنعتی شوند.

وی بیان کرد: این در حالی است که در ایران و در بسیاری از نقاط این میزان گرمایش را تجربه کرده ایم بنابراین بیشتر از تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار می گیریم از این رو باید برنامه های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را با جدیت دنبال کنیم.

وی ادامه داد: بر اساس نشست پاریس قرار شد ایران ۴ درصد بدون شرط و ۸ درصد به شرط برداشته شدن تحریم تا سال ۲۰۳۰ از انتشار گازهای گلخانه ای خود بکاهد.

مکنون اظهار کرد: معمولا در کشور برای رسیدن به اقتصاد کم کربن سیستم هماهنگی و یا الگوی جدیدی وجود ندارد ، همواره برای مقابله با مشکلات و چالش ها به زور متوسل می شویم، مثلا چاه های غیر مجاز را می بندیم و یا مانع تردد خودروها در سطح شهر می شویم در حالی که باید یک برنامه ریزی علمی داشته باشیم.

وی افزود: کشورهای اروپایی برای تولید انرژی پایدار با سرعت پیش می روند و برای کشورهای در حال توسعه مانند ایران باید انقلابی در دیدگاه ها نسبت به این موضوع پیش آید تا کارها پیش رود.

مکنون به اتفاق دوم اشاره کرد و افزود: اتفاق دوم تدوین اهداف توسعه پایدار است که برای اولین بار ۱۹۰ کشور دنیا بر روی این اهداف توافق کردند که آب سالم و بهداشت، انرژی ارزان و تجدید پذیر، شهرها و جوامع پایدار و استفاده پایدار از زمین برخی از این اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار است.

رییس کمیته ملی توسعه پایدار تاکید کرد: در این اهداف کشورها به این توافق رسیدند که یک هدف را فدای رسیدن به یگ هدف دیگر نکنند.

وی گفت: سه سال پیش همایشی با حضور وزارت جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست و اتاق بازرگانی درباره کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برگزار شد مه فقط ۲۰ درصد از شرکت کنندگان نسبت به موضوع همایش اتفاق نظر داشتند اما اخیرا نشستی با همین عنوان برگزار شد که ۷۰ درصد در آن اتفاق نظر داشتند.

وی اضافه کرد: همچنین از سه سال قبل کشت فراسرزمینی مد نظر قرار گرفت و وزارت نیرو هم آیین نامه آب قابل برنامه ریزی و برداشت از طبیعت را تدوین کرد چرا که در حال حاضر ۱۵۰ میلیارد متر مکعب آب زیر زمینی را برداشت کرده ایم.

مکنون ادامه داد: برداشت های بی رویه منابع آبی زیر زمینی علاوه بر نابودی منایع آبی موجب فرونشست در زمین می شود که خسارات جبران ناپذیری به همراه دارد.

وی به برخی روش های غیرعلمی هدایت آب در سطح شهرها اشاره کرد و گفت: بستر برخی رودخانه ها را سیمان کرده اند که این کار مانع نفوذ طبیعی آب به زمین می شود بنابراین نظم طبیعت به هم می خورد زیرا جمع آوری آبها و حتی فاضلاب ها بدون ضابطه مشکل آفرین است، باید خود را با طبیعت یکپارچه کنیم و به طبیعت اجازه دهیم خود را با زندگی ما سازگار کند که در اهداف توسعه پایدار به این موضوع تاکید شده است.

رییس کمیته ملی توسعه پایدار افزود: بدون توجه به توان طبیعت از آن بهره برداری کردیم و نتیجه آن در طولانی مدت در برخی موارد غیر قابل جبران خواهد بود، به عنوان مثال اگر آب دریاها و اقیانوس ها بالا بیاید ۱۰ درصد حاشیه اندونزی به زیر آب خواهد رفت که بنا به گفته مسولان این کشور همان ۱۰ درصد از خاک آنها قابل کشت است.

وی ادامه داد: همچنین فعالیت بیش از حد آب شیرین کن ها در کشورهای حاشیه خلیج فارس موجب شور شدن و افزایش غلظت نمک در خلیج فارس شده است و چندی است که کشورها را موظف کرده اند تا نمک های حاصل از فرایند آب شیرین کن ها دیگر در خلیج فارس رها نکنند بلکه در خاک خود نگه دارند، البته این خطر برای دریای خزر هم با اجرای طرح های انتقال آب وجود دارد.

مکنون به قوانین داخل کشور برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اشاره کرد و گفت: در بعد داخلی هم بر اساس بند ۱۱۰ قانون اساسی مقام معظم رهبری سیاست های کلی نظام در زمینه محیط زیست را ابلاغ کردند که در این سیاست ها به طور صریح به اقتصاد کم کربن اشاره شده است.

رییس کمیته ملی توسعه پایدار تاکید کرد: برای رسیدن به این اهداف باید ارتباطات بین المللی خود را تقویت کنیم زیرا محیط زیست یک مقوله جهانی است.(ایسنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=20305

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.