توضیحات :
فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
دوره ۱۴ – شماره ۲ – تابستان ۱۳۹۱
نویسندگان : مهدی ترکیان بلداجی ، بهمن نجفی ، امیر حسین زمزمیان ، رضا ابراهیمزاده
چکیده :
بیو دیزل آلکیل استر اسیدهای چربی است که از منابع طبیعی مانند روغن های گیاهی و یا چربی های حیوانی تولید می شود. این سوخت در مقایسه با گازوئیل متعارف فاقد ترکیبات گوگرد و آروماتیک بوده و در ساختمان مولکولی خود ١٠% اکسیژن دارد که باعث کاهش آلایندهای خروجی از اگزوز موتور می گردد. در این تحقیق بیو دیزل از روغن پسماند حاصل از پخت و پز به روش ترانس استریفی کاسیون و در حضور کاتالیزور سدیم هیدروکسید (۵/ درصد وزنی روغن ) و متانول با نسبت مولی الکل به روغن ۶ به ١ تولید شد. از روش کریستالیزه کردن استر در حلال هگزان نرمال برای بهبود برخی از خواص فیزیکی بیو دیزل نظیر نقاط ابری شدن و ریزش استفاده گردید. نمونه های مختلفی از مخلوط بیو دیزل (١٠، ٢٠، ٣٠، ۴٠، ۵٠، ۶٠، ٧٠، ٨٠ و ٩٠ درصد حجمی ) و گازوئیل تهیه شده و از بیو دیزل خالص و گازوئیل خالص نیز به عنوان سوخت شاهد استفاده گردید. سپس خواص فیزیکی هر یک مانند چگالی ، ویسکوزیته ، نقطه ابری شدن، نقطه ریزش و ارزش حرارتی نسبت به گازوئیل مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان داد که با افزایش درصد بیو دیزل در نمونه ها چگالی ، و یسکوزیته ، نقطه ابری شدن و نقطه ریزش در مقایسه با گازوئیل متعارف افزایش یافت .
واژه های کلیدی : بیودیزل ، روغن پسماند ، ترانس استریفیکاسیون ، خواص فیزیکی سوخت
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
لطفا برای دانلود مقاله ” بازیافت روغن پسماند خوراکی به صورت سوخت بیودیزل و بهینه سازی برخی از خواص فیزیکی آن ” از لینک زیر استفاده نمایید.
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری |
بهاره آذروند؛ ستار انوریا |