توضیحات :
مجله سنجش و ایمنی پرتو
جلد ۴ ، شماره ۴ ، پاییز ۱۳۹۵
نویسندگان : ندا گهرپی ، منیژه مختاری دیزجی ، محسن بخشنده
هدف این مطالعه بررسی تأثیر غلظت ژلاتین خوراکی به عنوان عامل پلیمریزاسیون بر حساسیت پاسخ دز ژل پلیمر MAGIC-fتحت تابش پرتوهای گاما با انرژی ۲۵/۱ مگا الکترونولت حاصل از چشمه کبالت – ۶۰ است. برای بررسی میزان پلیمریزاسیون وابسته به دز، پارامترهای فرا صوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف امواج ارزیابی شد. برای خوانش میزان پلیمریزاسیون ژل ناشی از تابش، پارامترهای فرا صوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف موج صوتی قبل از تابش و بعد از پرتودهی در دز جذبی ۳۶ گری با استفاده از روش عبوری امواج فرا صوتی در فرکانس ۵/۰ مگاهرتز ۲۴ ساعت پس از تابش و در دمای خوانش ۲۵ درجه سانتی گراد به دست آمد. برای بررسی اثر غلظت ژلاتین بر پلیمریزاسیون ژل، حساسیت ژل پلیمر MAGIC-fدر غلظتهای مختلف ژلاتین از ۴ تا ۲۰ درصد با گام های ۲ درصد بررسی شد. برای تعیین غلظت ژلاتین با حداکثر حساسیت پاسخ دز، از t-test استفاده شد. پاسخ دزی مترهای پلیمر ژل MAGIC-f، با افزایش غلظت ژلاتین تا ۱۴ درصد افزایش یافت و بعد از آن به حالت اشباع رسید. بیشترین اختلاف سرعت و ضریب تضعیف مطلق مربوط به غلظت ۱۴ درصد ژلاتین قبل و بعد از پرتودهی ۳۶ گری به ترتیب ،m.s-1 7/1±۲۱/۹ و dB.MHz-1.cm-1 7/4± ۶/۴۹ حاصل شد (عدد P کمتر از ۰۵/۰). حساسیت دزی مترهای بر پایه متا آکریلیک اسید به غلظت ژلاتین بستگی دارد. در این مطالعه غلظت ۱۴ درصد ژلاتین بیشترین پلیمریزاسیون را نشان داد. به علاوه ژلاتین خوراکی می تواند جایگزین ژلاتینهای تجاری شود. امواج فراصوت این توانایی را دارد که به عنوان یک روش خوانش برای دزی مترهای پلیمر ژل مطرح شود.
واژههای کلیدی : پلیمر ژل ، ژل MAGIC-f ، سرعت انتشار صوت ، ضریب تضعیف ، غلظت ژلاتین
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
لطفا برای دانلود مقاله ” اثر غلظتهای مختلف ژلاتین در دز ۳۶ گری پرتوهای گاما بر پارامترهای فراصوتی ژل پلیمر MAGIC-f ” از لینک زیر استفاده نمایید.