کل 30686
5

ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی با روش QEC در یک کارخانه تولید مواد غذایی

  • کد خبر : 9632
  • 01 تیر 1396 - 0:00
ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی با روش QEC در یک کارخانه تولید مواد غذایی

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۳ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۰

 

نویسندگان : دکتر امیر هوشنگ مهرپرور ، مهندس سمیرا رنجبر ، دکتر مهرداد مستغاثی ، مهندس مریم صالحی

 

چکیده :

مقدمه: امروزه در بسیاری از کشورها پیشگیری از اختلالات اسکلتی ـ عضلانی مرتبط با کار به صورت یک ضرورت و اولویت ملی در آمده است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اختلالات اسکلتی – عضلانی در صنعت تولید مواد غذایی انجام شده است.

روش بررسی:در این پژوهش مقطعی، ۱۰ گروه مختلف شغلی کارخانه به عنوان نمونه انتخاب شدند. در هر واحد، ۵۰ درصد نیروی کار شاغل که حداقل یکسال سابقه کار داشتند به طور تصادفی انتخاب و به مطالعه راه یافتند و در مجموع، تعداد ۹۲ نفر بررسی شدند. به منظور تعیین میزان شیوع علایم اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در اندام‌های گوناگون بدن کارگران از پرسشنامه نوردیک و به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی از روشQuick Exposure Check استفاده شد و برای این منظور در هر ایستگاه کاری از کارگر فیلم گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین سن کارگران مورد مطالعه ۸.۵۰ ± ۳۶.۳۶ سال و محدوده آن ۵۵-۲۳ سال بود. میانگین سابقه کار کارگران مورد مطالعه ۱۱.۱۷ سال بود که کمترین سابقه کار ۱ سال و بیشترین سابقه کار ۳۰ سال بود. بر اساس نتایج به دست آمده از پرسشنامه نوردیک، ۲۱.۷% افراد مورد مطالعه در طی ۱۲ ماه گذشته حداقل در یکی از نواحی چهارگانه(گردن، شانه، کمر و دست) دستگاه اسکلتی‌ ـ عضلانی دچار درد و ناراحتی بوده‌اند. نتایج نشان داد که بین اختلالات اسلکتی ـ عضلانی کمر درد و درد شانه با سابقه کار کارکنان ارتباط معنی داری وجود دارد(۰.۰۱=P).

بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در نواحی کمر و دست از بیشترین شیوع برخوردار است.

 

واژه‌های کلیدی : اختلالات اسکلتی – عضلانی ، QEC ، صنعت تولید مواد غذایی ، پرسشنامه نوردیک

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9632

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.