کل 30691
6

بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی ، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی

  • کد خبر : 9418
  • 11 مرداد 1396 - 0:00
بررسی تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی ، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۹ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۶

 

نویسندگان : حبیب الله دهقان ، محسن سوری لکی ، سیامک پور عبدیان ، اکبر حسن زاده

 

چکیده :

مقدمه: آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات  شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی بر روی ۱۳ نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای۴۰ درجه سانتی گراد، رطوبت ۳۰ درصد) انجام شد. به افراد در ۳ مرحله به مدت زمان ۲ ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار ۴۰۰ سی سی در ۴ دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر ۱۰دقیقه یکبار شاخص های HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی(P=<0.001)، استرین ادراکی (P=0.001) و استرین فیزیولوژیکی(P=<0.001)دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف ۳ مداخله گر بودند.

نتیجه گیری: مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.

 

واژه‌های کلیدی : نوشیدنی ، HSSI ، PESI ، PSI ، شرایط گرم و خشک

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9418

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.