کل 26853
3

ارزیابی غلظت باقی‌مانده سم ارگانو فسفره دیازینون در محصولات گلخانه‌ای (مطالعه موردی : کدو سبز)

  • کد خبر : 8542
  • 21 اسفند 1396 - 0:00
ارزیابی غلظت باقی‌مانده سم ارگانو فسفره دیازینون در محصولات گلخانه‌ای (مطالعه موردی : کدو سبز)

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۸ ، شماره ۳ – شماره پیاپی ۷۰ ، پاییز ۱۳۹۵

 

نویسندگان: سهیل سبحان اردکانی ، مریم یونسیان ، سعید جامه بزرگی

 

چکیده:

زمینه و هدف : امروزه امنیت غذایی یکی از مسایل مهم برای مصرف کنندگان محصولات کشاورزی است . بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین غلظت باقی مانده سم دیازینون در محصول کدوسبز انجام یافته است .

روش بررسی : ١٠ نمونه کدوسبز از گلخانه ها و همچنین بازار مصرف شهر همدان تهیه شد. سپس نمونه ها خرد شده و پس از اضافه کردن استون و هم زدن آن ها، صاف شدند. به محلول صاف شده ، سدیم سولفات و چند مرتبه دی کلرو متان اضافه شد و پس از ٢ فازی شدن ، فاز پایینی جدا شده و تا زمان رسیدن این فاز به حد ٢ میلی لیتر، محلول در دستگاه آون قرار گرفت . سپس باقی مانده سم در نمونه ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در ٣ تکرار قرائت شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم افزار SPSS انجام یافت .

یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین غلظت باقی مانده سم در نمونه ها به ترتیب ٠/٠٠۶±٠/١٠۵، ٠/٠٠٣±٠/٠٩٣، ٠/٠١٣±٠/١۴٩، ٠/٠٢٧±٠/١۵٩، ٠/٠١٣±٠/١۵١، ٠/٠١٨±٠/١۴٧، ٠/٠٠۶±٠/١١٩، ٠/٠١٣±٠/١٧١، ٠/٠١٨±٠/١۵٧ و ٠/٠٢٧±٠/١۴٠ میلی گرم در کیلوگرم و بیش از حد استاندارد کمیسیون Codex و اتحادیه اروپا می باشد. همچنین مقایسه میانگین غلظت باقی مانده سم بین نمونه ها بیان گر وجود اختلاف معنی دار بین تمام نمونه ها بود (٠٠۵>P).

بحث و نتیجه گیری : با توجه به این که میانگین غلظت باقی مانده سم دیازینون در محصول کدوسبز بیش از استانداردهای بین المللی بود، لذا لزوم اندیشیدن تمهیداتی در این خصوص و به ویژه آموزش کشاورزان به منظور استفاده صحیح و اصولی از نهاده های کشاورزی برای اطمینان بیش تر از حفظ سلامتی مصرف کنندگان بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

 

واژه های کلیدی: دیازینون ، امنیت غذایی ، کدوسبز ، همدان

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی
فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

لطفا برای دانلود مقاله ” ارزیابی غلظت باقی‌مانده سم ارگانو فسفره دیازینون در محصولات گلخانه‌ای (مطالعه موردی : کدو سبز) ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8542

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.