کل 26915
2

کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ در سال ۱۳۸۵

  • کد خبر : 10539
  • 03 بهمن 1395 - 0:00
کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ در سال ۱۳۸۵

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۷ – شماره ۲ – سال ۱۳۸۹

 

نویسندگان : مهدی قاسم خانی ، فرنگیس ناصری

 

چکیده:

زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO۲, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO۲ است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO۲ در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود.

روش بررسی: در این بررسی ۱۳۱ رستوران بطور تصادفی از میان ۲۷۶ رستوران در تابستان ۱۳۸۵ در ۵ منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO۲ سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت.

یافته­ ها:  نتایج نشان داد که به ترتیب ۸۳% و۶۸% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO۲ در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب ۲۵ و۳ ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO۲ در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود.

نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO۲ در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود.

واژه‌های کلیدی : کیفیت هوا ، آشپزخانه رستوران ، اجاق گاز ، پخت غذا ، منوکسید کربن ، دی اکسید نیتروژن

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=10539

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.