کل 26863
2

مضرات دود قلیان برای کارکنان قهوه خانه ها

  • کد خبر : 12439
  • 07 بهمن 1394 - 19:25

به گزارش از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، مطالعه ای در نیویورک سیتی که نتیجه آن در نشریه Tobacco Control منتشر شد، نشان می دهد که عرضه و مصرف قلیان در قهوه خانه ها، کارکنان این مراکز را در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و ریوی قرار می دهد. 

محققان کالج بهداشت عمومی جهانی دانشگاه نیویورک و مرکز پزشکی لانگون ۱۰ تن از کارکنان چهار قهوه خانه را در پایان شیفت کاری شان آزمایش کردند و متوجه شدند که میزان سموم همچون مونو اکسید کربن و شاخص های التهابی که به طور معمول با اختلالات ریوی و قلبی ارتباط دارد، در این افراد به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. این شاخص برای دو نفر از افراد مورد مطالعه بیش از ۹۰ واحد در میلیون بود که این سطح مشخصه افراد سیگاری قهار است. 

همچنین سطوح پروتئین ها در خون که نشان دهنده التهاب است، مانند اینترفرون، اینترلوکین و فاکتور نکروز توموری، در پایان شیفت کاری افراد مذکور بالاتر بود. 

گرچه این پروتیین ها برای واکنش های ایمنی عادی بدن لازم هستند، اما بیش از حد بودن سطوح آنها با بروز بیماری قلبی و سرطان ارتباط دارد.  

این مطالعه همچنین نشان داد که غلظت آلاینده های هوا در این چهار قهوه خانه متفاوت بود، اما با شمار مصرف کنندگان سیگار و قلیان ارتباط مستقیم داشت. 

براساس این گزارش، کارشناسان ذهنیت کم خطر بودن مصرف قلیان برای سلامتی در قیاس با سیگار و یا توتون را رد کرده اند، به طوری که نهاد دولتی ‘مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری’ در امریکا درجه سمی بودن قلیان را دستکم به اندازه سیگار اعلام کرده است. (ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=12439

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.