![](http://dl.hsenk.ir/uploads/2019/07/salamat_kar_logo.jpg)
توضیحات :
مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران
دوره ۷ – شماره ۲ – سال ۱۳۸۹
نویسندگان : مهدی قاسم خانی ، فرنگیس ناصری
زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO۲, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO۲ است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO۲ در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود.
روش بررسی: در این بررسی ۱۳۱ رستوران بطور تصادفی از میان ۲۷۶ رستوران در تابستان ۱۳۸۵ در ۵ منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO۲ سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که به ترتیب ۸۳% و۶۸% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO۲ در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب ۲۵ و۳ ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO۲ در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO۲ در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود.
واژههای کلیدی : کیفیت هوا ، آشپزخانه رستوران ، اجاق گاز ، پخت غذا ، منوکسید کربن ، دی اکسید نیتروژن
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>