کارت ایمنی ۱و۴- دی کلرو -۲- نیترو بنزن


۱,۴-DICHLORO-2-NITROBENZENE; 2,5-Dichloronitrobenzene; 1-Nitro-2,5-dichlorobenzene; Nitro-p-dichlorobenzene




۱و۴- دی کلرو -۲- نیترو بنزن ICSC: ۱۶۱۸ (۲۰۲۲-۱۲)
۱,۴-DICHLORO-2-NITROBENZENE
۲,۵-Dichloronitrobenzene
۱-Nitro-2,5-dichlorobenzene
Nitro-p-dichlorobenzene

CAS #: 89-61-2
UN #: 1578; 3409 (ذوب شده)
EC #: 201-923-3

  مخاطرات حاد پیشگیری اطفاء حریق
آتش سوزی و انفجار قابل احتراق. در آتش سوزی، دود (یا گاز)های تحریک کننده یا سمی متصاعد می کند.    شعله ایجاد نکنید.    از اسپری آب، پودر خشک، فوم، دی اکسید کربن استفاده کنید.   

 از پخش غبار جلوگیری کنید! مراقبت بهداشتی سختگیرانه!  
  علائم پیشگیری کمک های اولیه
استنشاق سرفه.  از تهویه (در صورت پودری نبودن) استفاده کنید.  هوای تازه، استراحت. 
پوست   دستکش های حفاظتی بپوشید.  آبکشی کنید و سپس پوست را با آب و صابون بشویید. برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. 
چشم ها قرمزی.  عینک ایمنی را بپوشید.  با مقدار زیادی آب بشویید (چنانچه ممکن است لنزهای تماسی را خارج کنید). 
بلعیدن   هنگام کار نخورید، نیاشامید و سیگار نکشید.  دهان را آب بکشید. برای مراقبت های پزشکی مراجعه کنید. 

دفع نشتی طبقه بندی و برچسب گذاری
حفاظت فردی: رسپیراتور(ماسک تنفسی) با فیلتر ذره ای مطابق با غلظت هوابرد ماده، لباس محافظ، دستکش محافظ و محافظ صورت استفاده کنید. از ورود این ماده شیمیایی به محیط جلوگیری کنید. ماده ریخته شده را داخل ظروف غیر قابل نشت جارو کنید. در صورت لزوم، ابتدا برای جلوگیری از غبار مرطوب کنید. باقیمانده را با دقت جمع آوری کنید. سپس بر اساس مقررات محلی ذخیره و دفع کنید. 

بر اساس معیارهای سیستم هماهنگ جهانی طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی سازمان ملل (UN GHS)

excl mark;warncancer;health hazenviro;aqua
خطر

زیان آور در صورت بلعیدن
ممکن است باعث آسیب به کبد و کلیه ها از طریق مواجهه مکرر و طولانی مدت شود
مشکوک به ایجاد سرطان
سمی برای حیات آبزیان همراه با اثرات طولانی مدت 

حمل و نقل
طبقه بندی سازمان ملل (UN)
طبقه مخاطره سازمان ملل: ۶.۱; گروه بسته بندی سازمان ملل: II 

ذخیره سازی
از بازها، اکسیدان های قوی و مواد غذایی و خوراک حیوانات جدا نگه دارید. در مکانی بدون کف شور و فاضلاب رو ذخیره کنید. تدابیری برای پرهیز از تماس با پساب اطفاء حریق پیش بینی کنید. 
بسته بندی
همراه با مواد غذایی و خوراک حیوانات حمل نشود. 

اطلاعات اصلی به زبان انگلیسی توسط گروهی از متخصصان از سوی سازمان بین المللی کار و سازمان جهانی بهداشت، با کمک مالی اتحادیه اروپا فراهم شده است.
© سازمان بین المللی کار و سازمان جهانی بهداشت ۲۰۱۸

۱و۴- دی کلرو -۲- نیترو بنزن ICSC: ۱۶۱۸
اطلاعات فیزیکی و شیمیایی

حالت فیزیکی؛ ظاهر

پوسته های زرد. 

خطرات فیزیکی

 

خطرات شیمیایی

با گرمادهی تجزیه می شود. این امر دمه (فیوم)های سمی و خورنده شامل کلرید هیدروژن (ICSC 0163 را ببینید) و اکسیدهای نیتروژن (ICSC 0282 را ببینید) تولید می کند. با اکسیدان های قوی و بازها واکنش می دهد. 

فرمول: C۶H۳Cl۲NO۲/ Cl۲C۶H۳NO۲
جرم مولکولی: ۱۹۲.۰۰

نقطه جوش: ۲۶۱ درجه سلسیوس
نقطه ذوب: ۵۵ درجه سلسیوس
چگالی : ۱.۶۷ g/cm³
حلالیت در آب در ۲۰ درجه سلسیوس: g/100ml 0.01 (بسیار کم محلول)
فشار بخاردر ۲۵ درجه سلسیوس: Pa 0.5
چگالی نسبی بخار(هوا=۱): ۶.۶
چگالی نسبی مخلوط بخار/هوا در ۲۰ درجه سلسیوس (هوا=۱): ۱.۰۰
نقطه اشتعال: ۱۳۵ درجه سلسیوس
دمای اشتعال خودبخودی: ۴۶۵ درجه سلسیوس
حدود انفجاری، % حجمی در هوا: ۲.۴-۸.۵
ضریب تقسیم اکتانول/آب (به صورت log Pow): 2.93  

مواجهه و اثرات سلامتی

مسیرهای مواجهه

این ماده می تواند از طریق بلعیدن و از طریق پوست جذب بدن شود. 

اثرات مواجهه کوتاه مدت

 

خطر استنشاق

می تواند در هنگام پراکنده شدن به سرعت منجر به غلظت زیان آور ذرات معلق گردد، به ویژه در صورت پودر شدن. 

اثرات مواجهه طولانی مدت یا مکرر

این ماده ممکن است اثراتی بر روی کبد و کلیه ها داشته باشد، که منجر به اختلال عملکرد آن ها شود. این ماده احتمالاً برای انسان سرطان زا است. 

حدود مواجهه شغلی

 

محیط زیست
این ماده برای ارگانیسم های آبزی سمی است. این ماده ممکن است در محیط آبی باعث اثرات طولانی مدت شود. به شدت توصیه می شود که اجازه ورود ماده شیمیایی به محیط را ندهید. 

توضیحات
 

اطلاعات بیشتر
 
طبقه بندی EC
 

سازمان بین المللی کار، سازمان جهانی بهداشت، و اتحادیه اروپا هیچ گونه مسئولیتی در قبال کیفیت یا صحت ترجمه، همچنین استفاده ای که ممکن است از این اطلاعات صورت بگیرد، ندارند.
© نسخه فارسی، پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۲۰۱۸


رفرنس: https://chemicalsafety.ilo.org/dyn/icsc/showcard.display?p_lang=fa&p_card_id=1618&p_version=2

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 67 = 73
Powered by MathCaptcha